Atunci când vă decideți să renovați locuința, trebuie luate în calcul mai multe detalii, cum ar fi tipul de design, culorile alese, recompartimentarea locuinței, modificările și retușurile aduse.
Atunci când se optează pentru zugrăvirea unei camere, cea mai bună soluție este și schimbarea parchetului, cu atât mai mult dacă acesta este unul vechi. Un parchet nou se va potrivi cu noua mobilă, va oferi încăperii un ambient plăcut și vă va oferi sentimentul de nou.

Ce este parchetul laminat?


Parchetul laminat este unul dintre cele mai folosite materiale în casele românilor. Are design-uri diferite, versatile, prețuri accesibile rezistență ridicată în timp.
Principalul avantaj al parchetului este că se montează ușor, de unde și provine avantajul prețului accesibil.
Echipa Total Design oferă prețuri avantajoase pentru zugrăveli interioare, montare parchet, dar și pentru montare gresie și faianță astfel încât să aveți parte de casa visurilor.

În funcție de ce factori se alege parchetul?


Parchetul se alege în funcție de încăperea respectivă, scopul încăperii, dimensiunile acesteia, modul în care va fi decorată, cât și de culorile folosite în interior și gradul de luminozitate al încăperii.
De exemplu, dacă încăperea este o camera de zi, plăcile de parchet trebuie să aibă o grosime de minimum 8mm. În camera de zi se va circulă cel mai mult, iar parchetul cu o grosime de minimum 8mm este cel mai indicat.
În general grosimea unui parchet laminat variază între 6 și 12mm. Plăcile cu grosime mică nu sunt recomandate pentru zonele în care traficul este intens, cum ar fi holul sau camera de zi, ci pentru încăperi precum este dormitorul sau biroul.
Echipa Total Design este atentă la toate detaliile atunci când alege fiecare material pentru renovări.


Indicațiile producătorului


Un alt factor de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți parchetul este dat de indicațiile producătorului. Majoritatea tipurilor de parchet au indicații precum: trafic casnic, trafic comercial mediu, trafic comercial intens. Țineți cont de aceste specificații atunci când alegeți parchetul pentru o rezistență mare în timp.

De ce trebuie să țineți cont înainte de a monta parchetul?


Cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți să montați parchetul este suprafața pe care veți monta. Această suprafață trebuie să fie perfect dreaptă.
Echipa Total Design se ocupă de nivelarea podelei pentru că diferențele de nivel să nu fie mai mari de 1-2mm. Astfel vă puteți asigura că parchetul montat va arată perfect.

Ce culoare alegeți pentru parchet?


Dacă nu v-ați hotărât încă la culoarea parchetului, echipa Total Design vine cu o serie de idei și de sfaturi utile.
Recomandarea este să alegeți parchet închis la culoare doar dacă aveți o încăpere de dimensiuni mai mari. Dacă încăperea este mică, optați pentru o culoare mai deschisă. Această culoare va face camera să pară mai mare și mai aerisită.
Același lucru se întâmplă și în cazul unei încăperi în care lumina naturală intră puțin sau chiar deloc. Alegeți parchet deschis la culoare pentru o încăpere ce are puține ferestre și parchet mai închis la culoare pentru o încăpere cu multă luminozitate.

Întreținerea parchetului


Nu în ultimul rând, întreținerea parchetului trebuie să fie efectuată periodic, cu grijă. Parchetul trebuie curățat cu atenție și doar cu produse de curățare speciale, folosind materiale moi.

Concluzie


Cel mai important aspect atunci când vine vorba despre parchet este montarea corectă a acestuia. Oricât de calitativ este parchetul ales, dacă montarea nu a fost realizată într-un mod corect sau dacă spațiul pe care este montat este denivelat, rezultatul final nu va fi unul satisfăcător.
Echipa Total Design vă poate ajuta la montarea parchetului într-un mod impecabil, astfel încât să aveți parte de rezultate pozitive pe o perioadă lungă de timp.

Proiectele noastre sunt cartea de vizită care ne reprezintă în față fiecărui client. Obțineți acum o ofertă online, iar echipa noastră vă va contacta în cel mai scurt timp. Ne puteți contacta folosind formularul de ofertă online 24/7, prin apel la numărul: 0765.924.930 cât și prin mesaj pe adresa de e-mail: contact@total-design.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.