Totul despre ce tip de parchet sa alegi atunci cand renovezi

0
174
schimbare parchet Total Design

Atunci cand decizi sa renovezi o locuinta, trebuie sa te gandesti la multe detalii: pentru ce tip de design vei opta in fiecare incapere, ce culori vei alege, daca recompartimentezi locuinta sau nu si daca schimbi totul de la zero sau alegi doar sa faci anumite modificari si retusuri.

Daca decizi sa zugravesti in camera, cel mai bine este sa schimbi si parchetul, mai ales daca acesta este mai vechi. Un parchet nou se va potrivi cu noua ta mobila, va oferi incaperii un ambient placut si te va face sa te simti intr-o camera cu totul si cu totul diferita.

Ce este parchetul laminat?

Parchetul laminat este unul dintre cele mai folosite materiale in casele romanilor. Are design-uri diferite, versatile, preturi accesibile pentru toata lumea si are rezistenta ridicata in timp.

Principalul avantaj al parchetului este ca se monteaza usor, astfel ca atunci cand cauti „pret montaj parchet”, vei gasi preturi accesibile.

Echipa Total Design iti ofera preturi avantajoase pentru zugraveli interioare, montare parchet, dar si pentru montare gresie si faianta pentru ca tu sa renovezi casa visurilor tale!

In functie de ce factori alegi parchetul?

Parchetul se alege in functie de: incaperea respectiva si pentru ce va fi ea folosita, dimensiunile incaperii, modul in care incaperea va fi decorata, dar si in functie de culorile folosite in interior si gradul de luminozitate al incaperii.

De exemplu, daca incaperea este o camera de zi, placile de parchet trebuie sa aiba o grosime de minimum 8 mm. Echipa Total Design este atenta la toate detaliile atunci cand alege fiecare material pentru a renova casa respectiva. De ce? In camera de zi se va circula ce mai mult, iar parchetul cu o grosime de minimum 8 mm este cel mai indicat.

In general, grosimea unui parchet laminat variaza intre 6 si 12 mm. Placile cu grosime mica nu sunt recomandate pentru zonele in care traficul este intens, cum ar fi holul sau camera de zi, ci pentru incaperile precum este dormitorul sau biroul.

Indicatiile producatorului

Un alt factor de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti parchetul: indicatiile producatorului. Majoritatea tipurilor de parchet au indicatii precum: trafic casnic, trafic comercial mediu, trafic comercial intens. Tine cont de aceste specificatii atunci cand alegi parchetul pentru o rezistenta mare in timp.

De ce trebuie sa tin cont inainte de a monta parchetul?

Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi sa montezi parchetul este suprafata pe care vei monta. Aceasta suprafata trebuie sa fie perfect dreapta.

Echipa Total Design se ocupa de nivelarea podelei pentru ca diferentele de nivel sa nu fie mai mari de 1-2 mm. Astfel, te vei asigura ca parchetul montat va arata perfect.

Ce culoare aleg pentru parchet?

Daca nu te-ai hotarat inca ce culoare sa alegi pentru parchetul tau, echipa Total Design vine cu o serie de idei si de sfaturi utile.

Alege parchet inchis la culoare doar daca ai o incapere de dimensiuni mai mari. Daca incaperea in care vrei sa pui parchet este micuta, alege sa optezi pentru o culoare ceva mai deschisa. Aceasta va face camera sa para mai mare si mai aerisita.

Acelasi lucru se intampla si in cazul unei incaperi in care lumina naturala intra putin sau deloc. Alege parchet deschis la culoare pentru o incapere ce are putine ferestre si parchet mai inchis la culoare pentru o incapere ce are mai multe ferestre.

Intretinerea parchetului

Nu in ultimul rand, intretinerea parchetului trebuie sa fie efectuata periodic, cu grija. Ai grija sa speli parchetul doar folosind mopuri realizate din materiale moi si cu produse special destinate pentru parchet.

Concluzie

Cel mai important aspect atunci cand vine vorba de parchet este montarea corecta a acestuia. Oricat de calitativ este parchetul achizitionat de tine, daca montarea nu a fost corecta sau daca spatiul pe care este montat este denivelat, rezultatul final nu va fi unul deloc satisfacator.

Echipa Total Design te poate ajuta sa montezi parchetul impecabil pentru ca tu sa te bucuri de servicii de calitate!

Proiectele noastre sunt cartea noastra de vizita care ne reprezinta in fata fiecarui client.

Cere acum o oferta online si echipa noastra te va contacta in cel mai scurt timp. Alege sa ne contactezi folosind formularul de oferta online 24/7, ne poti suna la numarul de telefon: 0765.924.930 sau scrie-ne la adresa de e-mail: contact@design-total.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here