Montarea usilor de interior – Etape ce trebuie parcurse si sfaturi utile

Daca ai ajuns in pasul in care trebuie sa montezi usile de interior, inseamna ca renovarea apartamentului tau se afla spre final.

Afla de ce trebuie sa tii cont atunci cand montezi usile de interior, dar si ce tipuri de usi poti alege pentru apartamentul sau pentru casa ta.

Ce tipuri de usi de interior exista?

Usile de interior se clasifica in functie de sistemul de inchidere/deschidere pe care il au. Astfel, acestea pot fi:

  • Usi de interior clasice, care se deschid normal.
  • Usi de interior batante, care se deschid in ambele sensuri de trecere.
  • Usi de interior culisante, care pot fi realizate din lemn, inox, sticla sau aluminiu.

Ce trebuie sa stii despre montarea usilor?

Fie ca ti-ai renovat apartamentul cu 2, 3 sau 4 camere ori ca ai renovat un astfel de spatiu comercial, montarea sau schimbarea usilor de interior este obligatorie.

O usa noua intr-un design nou iti va schimba incaperea, ii va da un aer fresh si poate fi mult mai eficienta, in functie de locul in care alegi sa o montezi.

De exemplu, daca usa de interior este montata intr-un spatiu cu circulatie intensa (cum ar fi un magazin sau un centru comercial), atunci ar fi bine sa optezi pentru o usa batanta care se va deschide in ambele sensuri de trecere.

Etapele pregatirii pentru montarea noilor usi

Echipa Total Design te poate ajuta cu montarea noilor usi pentru ca procesul sa fie facut perfect. Afla, de mai jos, care sunt etapele pentru a pregati montarea noilor usi.

1. Demontarea usilor vechi

Pentru a demonta usile vechi, trebuie sa desurubezi balamalele si sa scoti usa. Apoi, scoate tocul dupa ce l-ai taiat si curata resturile de ipsos sau alte tencuieli.

2. Instalarea usilor noi

Instalarea usilor noi se face dupa ce lucrarile de renovare sunt finisate, mai exact dupa ce montarea pardoselii a fost deja facuta.

Nu monta usa cand tencuiala este inca umeda pentru ca tocurle vor atrage umezeala si se va deforma toata lucrarea.

Pentru fixarea usilor noi, Total Design foloseste: pene, boloboc, spuma poliuretanica, surubelnita sau percutanta, ciocan, distantieri ajustabili si adeziv.

Acesti pasi par foarte simpli, insa pentru a monta usa fara sa o deteriorezi, dar si fara sa deteriorezi tocul, tencuiala ori pardoseala, ai nevoie de o firma calificata. Total Design te poate ajuta cu renovarea apartamentului de la zero, da si cu montarea usilor, acesta fiind unul dintre multiplele servicii pe care noi le furnizam pentru clientii nostri.

Depozitare usilor inainte de montare

Daca ai achizitionat usile pentru casa ta si montarea lor va fi abia peste cateva zile, atunci asigura-te ca le depozitezi intr-un loc sigur. Alege un spatiu uscat si ferit de frig pentru usile de lemn.

De asemenea, usa trebuie depozitata pe verticala sau orizontala si sprijinita de un perete. Ai grija ca aceasta sa fie impachetata pentru a nu exista riscul ca usa sa se zgarie.

Alegerea usilor de interior

Daca in camera respectiva sunt temperaturi mai mici de 10 grade, iar umiditatea este mai mare de 65%, recomandam alegerea unor usi de exterior.

Daca temperaturile sunt constant peste 10 grade Celsius, iar umiditatea este sub 65% mai mereu, atunci poti alege usi de interior pentru a le monta in incapere.

 

Proiecte realizate de Total Design

In galeria foto de mai jos puteti vedea o parte dintre usile montate de echipa noastra.

Preturi informative pentru serviciile de zugraveli interioare sau renovari interioare puteti gasi accesand pagina noastra de PRETURI.

Daca ai nevoie de mai multe sfaturi in ceea ce priveste renoarea garsonierei, apartamentului sau casei tale, apeleaza la specialistii calificati Total Design.

Te ajutam cu o oferta de pret si cu sfaturi personalizate pentru ca tu sa iei cea mai buna alegere!

Ne poti contacta la numarul de telefon: 0765.924.930 sau la adresa de e-mail: contact@design-total.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here