Renovare completă locuință – Povestea apartamentului din zona Unirii

În articolul de astăzi vă prezentăm un alt proiect drag nouă, ce a presupus renovarea completă a unui apartament cu două camere situat în zona Unirii – Universitate. Doamna Irina a apelat la serviciile noastre pentru a-și renova complet locuința. Aceasta locuiește în prezent la Cluj, însă a dorit să aducă o îmbunătățire majoră locuinței sale din București. Astfel că a apelat cu încredere la echipa noastră și s-a lăsat întru totul pe mâinile noastre

Renovari complete pentru apartamente Bucuresti

Apartamentul doamnei Irina face parte dintr-o construcție ce a fost ridicată în perioada 1960 – 1970, nefiind făcute lucrări până în prezent. Proiectul a reprezentat pentru noi o provocare, cu atât mai mult cu cât proprietara a stat la Cluj pe perioada lucrărilor, responsabilitatea noastră fiind și mai mare. Am ținut legătura cu proprietare prin mijloace electronice de comunicare precum e-mail sau WhatsApp, însă asta nu a reprezentat o problemă pentru echipa noastră.

Deși a fost vorba despre o comunicare la distanță, pașii pe care i-am urmat în vederea renovării locuinței doamnei Irina au fost aceeași ca la celelalte proiecte. Faptul că doamna nu a fost fizic prezentă nu ne-a incomodat absolut deloc. Astfel, am respectat următorii pași:

 • Întâlnirea inițială
 • Crearea planului de lucru
 • Efectuarea lucrăriloe
 • Realizarea curățeniei de final

Vizita inițială la locația apartamentului

Așa cum era normal, am început proiectul cu o vizită la locație. Acolo echipa noastra a analizat foarte bine locuința și a primit indicațiile de rigoare. Proprietarea ne-a prezentat dorințele ei, am discutat deschis despre ceea ce este realizabil și ceea ce este necesar a se îmbunătăți. Astfel am tras concluziile, am înaintat clientei o ofertă, iar după ce aceasta a acceptat, am demarat un plan de lucru.

Crearea unui plan de lucru

În vederea creării planului am luat în calcul dorințele proprietarei și ordinea priorităților. Dat fiind faptul că locuința este într-un ansamblu vechi, de peste 50 de an, apartamentele nu au fost prevăzute inițial cu toaletă proprie, construcția având o toaletă comună pe palier. De-a lungul anilor unii proprietari și-au construit după bunul plac propria toaletă în locuință. Acum, fiind vorba despre un proiect complet de renovare, doamne Irina a dorit adăugarea unei toalete în locuință. Astfel că, în vederea renovării a trebuit să luăm în calcul mai multe aspecte decât de obicei, făcându-ne un plan de lucru în funcție de acestea.

Lucrările efectuate

După demararea planului de lucru și explicarea în detaliu a lucrărilor ce urmau a fi efectuate, am trecut la lucru. După cum am menționat, proprietara are domiciliul la Cluj, aceasta locuind acolo pe durata efectuării lucrărilor. Astfel, totalitatea deciziilor au fost luate de echipa noastra.

Serviciile prestate au constat în decopertări, înlocuirea instalațiilor, prefinisaje și finisaje, după cum urmează:

La etapa de decopertări, au fost realizate următoarele:

 • Decopertare pereți și tavan de glet vechi
 • Demontarea ușilor, a sticlei, a rulourilor și a confecției metalice de la balcoane
 • Decopertarea faianței, a gresiei și a perchetului din lemn masiv
 • Demontatea plintelor și a parchetului din camere
 • Demontarea vasului de toaletă
 • Strângerea deșeurilor și curățenia aferentă

După ce au fost realizate toate decopertările și demontările, ne-am ocupat de partea de instalații, atât a celor electrice cât și a celor sanitare. Mai mult decât atât, fiind vorba despre crearea unei toalete în locuință, procedurile au fost mai complexe. Astfel, a trebuie să avem în vedere mai multe aspecte atunci când am realizat planul și când l-am pus în aplicare.

Aici au fost realizate următoarele:

 • Dezafectarea instalației sanitare din baie și din bucătărie și înlocuirea acestora
 • Dezafectarea instalației electrice din întreaga locuință și înlocuirea acesteia
 • Demontarea radiatoarelor, a prizelor, a întrerupătoarelor și a corpurilor de iluminat
 • Cablarea prizelor, a iluminatului și a întrerupătoarelor/comutatoarelor
 • Montajul tabloului și a siguranțelor
 • Cablarea circuitelor
 • Confecționarea traseelor alimentare pentru apă rece și apă caldă pentru toaleta nou construită: trasee pentru lavoar, vas de toaletă, mașină de spălat.

După ce toată partea de instalații a fost realizată, ne-am putut ocupa de prefinisaje. Aici, pe lângă serviciile standard de confecționare a glafurilor pentru ferestre și de aplicarea plasei, a colțarelor din aluminiu și a gletului, a fost nevoie și de reparații la nivelul pereților și a pardoselei. Necesitatea acestor reparații s-a datorat în mare parte toaletei nou instalate în locuință, întrucât a fost nevoie de următoarele:

 • Reparații ale pereților și a pardoselilor după debitarea pentru instațlia electrică
 • Confecționarea unui perete despărțitor la nivelul băii
 • Placarea cu rigips
 • Aplicarea hidroizolației la nivelul cabinei de duș.

De asemenea, a fost nevoie de mici reparații la nivelul balcoanelor, care prezentau fisuri vechi și găuri ce în timp au dăunat aspectului. Suprafețele din bucătărie au fost îndreptate, aplicându-se peste acestea vopsea.
Finisajele aplicate au presupus montaj de gresie și faianță în baie și bucătărie, parchet în camere, aplicare de glet și vopsele.
În final, echipa noastra s-a ocupat de adunarea deșeurilor în saci și debarasarea acestora.

Rezultatul final

Chiar dacă proprietara nu a fost prezentă fizic pe durata lucrărilor, am ținut constant legătura prin mijloace electronice de comunicare. Doamna Irina a fost ținută la curent cu întreg procesul de renovare, atât în scris cât și prin fotografii. La final, rezultatele obținute au fost pe măsura așteptărilor clientei, aceasta fiind mulțumită pe deplin. Rezultatul final poate fi urmărit în secțiunea Galerie.

Pentru mai multe proiecte puteți accesa secțiunea „Portofoliu”. Vă stăm la dispoziție cu o gamă variată de servicii de renovare și amenajare a locuinței, indiferent de compartimentare.

Dorești o ofertă personalizată?

Dă-ne toate detaliile legate de renovare și îți vom oferi cele mai bune variante !

Completează formularul și vom reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp!

Va multumim pentru interesul acordat!

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

COLABORĂM CU MAGAZINELE DEDEMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.