Amenajarea completă a locuinței – un moft sau o necesitate?

Cu toții ne dorim ca locuința să ne reflecte tot mai mult personalitatea și să ne facă pe zi ce trece să ne simțim tot mai bine. „Acasă” este locul în care ne începem ziua și în care o încheiem, tocmai de aceea trebuie să ne asigure tot confortul necesar. Chiar dacă de multe ori mare parte a zilei o petrecem în trafic sau la locul de muncă, avem nevoie ca atunci când ne întoarcem acasă să se putem relaxa și să ne încărcăm bateriile pentru o nouă zi.


Tocmai de aceea este esențial ca locuința să ne asigure confort. Iar pentru asta este necesar, la un moment dat, să intervenim în aspectul său și să o reinventăm. De menționat este că acest aspect poate fi valabil fie că este vorba despre o locuință nouă, fie despre una în care deja locuim și dorim să îi aducem îmbunătățiri.


Așa este și cazul lui Andrei, care în toamna anului 2023 a contactat echipa noastra pentru un proiect complet de amenajare a locuinței sale din zona 13 Septembrie a capitalei. Andrei este proprietarul unui apartament cu 3 camere în București, pe care a dorit să îl renoveze complet. Iar atunci când a apelat la serviciile echipei noastre, noi nu am stat prea mult pe gânduri și i-am venit în ajutor.

Care au fost pașii pe care i-am urmat?

Pasul 1: Întâlnirea cu proprietarul pentru prezentarea proiectului

Primul pas a fost să ne cunoaștem personal, să facem o vizită la locație și să vedem ce presupune proiectul propus. Andrei ne-a prezentat apartamentul, ideile pe care le are și bugetul de care dispune, după care noi i-am făcut o ofertă și i-am estimat o perioadă de lucru. Întrucât am văzut în cu totul de acord, au urmat etapele următoare.

Pasul 2: Crearea planului de lucru

După ce am pus la punct cu Andrei principalele idei, am realizat un plan de lucru, pe baza cerințelor sale. Fiecare încăpere din locuință a fost cu atenție analizată și apoi a fost stabilită o ordine de lucru, pe care a fost nevoie să o respectăm pentru a putea finaliza lucrările în timp util și a preda clientului un rezultat frumos

Pasul 3: Lucrările propriu-zise

Fiind vorba despre un proiect de renovare complet, proprietarul a dorit schimbări majore în locuință. Echipa de specialiști s-a ocupat în totalitate de toate serviciile, de la decopertări până la curățenia de final.
Proprietarul a dorit schimbarea totală a aspectului locuinței, iar pentru ca asta să fie posibil, a fost nevoie de următoarele:
– înlocuirea instalațiilor sanitare
– înlocuirea instalațiilor electrice
– schimbarea finisajelor

Derularea proiectului

Pentru a putea realiza așadar schimbările solicitate, echipa noastră a decopertat pereții, tocurile și file de ușă, tavanele și instalațiile sanitare existente în locuință. Au fost realizate demolări și curățenia aferentă acestora.
După ce a avut loc faza de decopertări, a venit rândul instalațiilor electrice și sanitare. Au fost confecționate și înlocuite pentru acesta trasee alimentare pentru apă și pentru scurgeri. Acestea au fost așadar înlocuite complet și cablate corespunzător, pe nevoile proprietarului. Andrei a dorit cablări standard iluminări cu conductor și iluminări extra la bucătărie, cât și configurări standard a tabloului pentru circuite independente, TV living și circuit de date în living.

În urma înlocuirii instalațiilor, a venit timpul prefinisajelor. Au fost realizate următoarele:

 • Amorsare;
 • Repararea pereților și a pardoselilor;
 • Aplicarea gletului grosier;
 • Aplicarea colțarelor de aluminiu;
 • Îndepărtarea suprafețelor și aplicarea dezivului atât în interiorul locuinței, cât și în balcon;
 • Placare cu gips carton;
 • Zidărie din BCA;
 • Aplicare bandă etanșare, hidroizolație, tencuieli;
 • Etc.

Prefinisajele au fost urmate de partea de finisaje finale, ceramică și respectiv lavabil.
Au fost confecționate zidării din BCA pentru a ascunde anumite goluri din locuință și au fost aplicate plăci de tip armare față/verso.
Finisajele ceramice au presupus montajul gresiei și a faianței, atât în baie cât și în hol și bucătărie. Lavabilul a fost aplicat în întreaga locuință, după care, la cerința proprietarului, locuința a fost foliată și izolată ceramică. În final au fost debaranșate materialele și a fost realizată curățenia.

Finalizarea proiectului

Proiectul a avut o durată de 3 luni, început în luna noiembrie a anului 2022 și predat finalizat în luna ianuarie 2023 a acestui an. După 3 luni de muncă, rezultatele au fost pe măsura așteptărilor proprietarului, care se bucură acum de un alt confort.

Urmăriți galeria foto pentru a venea evoluția lucrărilor, stadiul incipient și rezultatele finale. De asemenea, mai multe proiecte pot fi urmărite în secțiunea „Portofoliu”. Echipa noastra vă stă la dispoziție pentru lucrări complete de amenajare și renovare locuință indiferent de dispunerea ei, cât și spații comerciale. Dispunem de specialiști care vă pot ajuta cu lucrări complete, precum:

 • Schimbarea instalațiilor electrice
 • Schimbarea instalațiilor sanitare
 • Montaj gresie și faianță
 • Finisaje interioare.

Dorești o ofertă personalizată?

Dă-ne toate detaliile legate de renovare și îți vom oferi cele mai bune variante !

Completează formularul și vom reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp!

Va multumim pentru interesul acordat!

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

COLABORĂM CU MAGAZINELE DEDEMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.