Renovarea apartamentului: sfaturi practice 2024 de la specialiști

Renovarea locuinței vine odată cu multe responsabilitati și lucruri imprevizibile de care te vei lovi. Din punctul nostru de vedere, proiectul de renovare este foarte important, întrucât rezultatul final reflectă stilul tău, personalitatea și gusturile tale. La final ai nevoie de o încăpere care să îți trezească sentimentul de „acasă”, iar pentru asta ai nevoie de ajutor de specialitate de la o echipă de încredere.

Vrem să evităm să fii luat prin surprindere, iar pe lângă serviciile complete de renovări și amenajări locuințe, îți punem la dispoziție și un ghid complet cu sfaturi practice, ce vor veni in ajutorul tău.

Iar dacă încă nu ești încă hotărât cu privire la decizia de a renova, iată câteva motive care te vor ajuta să o faci.

Motive pentru care să îți renovezi locuința

  • Sporești siguranța și confortul tău și al familiei
  • Oferi un alt aer iar asta te ajută, întrucât este dovedit că o modificare a locuinței îți poate îmbunătăți viața socială și personală
  • Crești nivelul de funcționalitate al locuinței
  • Îi crești valoarea, în cazul în care te gândești pe viitor la o vânzare sau o închiriere.

Atunci când începi însă întreg procesul trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. Poți întâmpina o dificultate mai mare sau mai mică, în funcție de modificările pe care dorești să le aduci. Durata și costurile de asemenea sunt influențate de volumul lucrărilor, iar pentru a te apropia cât mai mult de un plan real, ai nevoie să te consulți cu o echipă de specialitate încă de la început.

Echipa noastră îți vine în ajutor și din aceste puncte de vedere, întrucât se poate deplasa la locația ce urmează a fi renovată și îți poate pune la dispoziție un plan, un necesar de materiale, un termen de execuție și o ofertă de preț. Toate acestea le analizăm împreună, după care procesul de renovare poate fi inițiat.


Pași de urmat înainte de începerea efectivă a renovării:

Fă o evaluare detaliată a apartamentului

Evaluarea inițială presupune verificarea instalațiilor electrice, instalațiilor sanitare și structura pereților. Această evaluare trebuie făcută indiferent de cât de nou sau vechi este apartamentul sau dacă tot tu ai fost proprietar înainte. Astfel afli valoarea reală a proprietății și poți face ulterior un buget de renovare. Te ajută să înțelegi mai structura apartamentului și să schițezi un plan de renovare exact pe structura actuală. Mai mult decât atât, te scutește de eventualele neplăceri care pot apărea pe parcurs.

Concepe sau vizualizează planul de renovare

Pe baza concluziilor trase în urma evaluării apartamentului, se realizează sau actualizează planul de renovare. Aici trebuie să ții cont atât de o expertiză tehnică, cât și de părerea unor specialiști în renovări. Aici îți putem veni în ajutor cu o echipă formată din specialiști în renovare care să îți întocmească un plan corelat cu nevoile tale.
De asemenea, ia în calcul în acest plan și mobilierul care va fi ulterior prezent. Trebuie să îți organizezi ideiile de amenajare și în funcție de acesta.

– Stabilește un buget estimativ privind costurile de renovare

Bugetul pentru renovare trebuie privit din două perspective. În primul rând trebuie să te hotărăști cât ești dispus să investești în renovare, după care să faci o listă cu tot ceea ce trebuie. Nu uita să incluzi aici costul materialelor de lucru (lavabila, glet, amorsă, polistiren, tocuri uși, țevi etc.), costul obiectelor sanitare, costul materialelor electrice, finisaje, mobilier și manoperă.
Dacă nu ești sigur de ce materiale ai nevoie sau ce cantități, nu e nicio problemă. În vederea realizării unui buget cât mai clar, echipa noastră de specialiști îți vine în ajutor cu un deviz și un necesar corespunzător.

– Obține autorizațiile necesare

Înainte de a începe procesul de renovare, trebuie să te documentezi cu privire la autorizațiile necesare. Cu atât mai mult dacă dorești să modifici configurația camerelor prin demolarea pereților sau adăugarea de noi pereți/stâlpi de susținere în locuință. Trebuie să ții cont de structura locuinței și să obții autorizațiile necesare.

– Alege o echipă profesionistă în domeniu

Chiar dacă la prima vedere procesul de renovare poate părea simplu, pentru a avea certitudinea că rezultatele sunt cele dorite, este necesar să apelezi la specialiști. Recomandat este să optezi pentru o echipă de meseriași care îți poate oferi toate serviciile de care ai nevoie și care se pricepe și la demolare, instalații sanitare, electrice, montaj și finisare. Este important ca echipa care îți renovează apartamentul să vadă totul ca pe un întreg. Astfel lucrările vor dura mai puțin, iar rezultatele vor fi mai frumoase.

– Anunță-ți vecinii că urmează să renovezi

Chiar dacă modificările sunt făcute strict în locuința ta, este necesar să îți anunți vecinii că urmează să aibă loc lucrări. Conform legii, trebuie respectat un orar de odihnă și astfel trebuie să eviți efectuarea lucrărilor între orele 22:00 – 8:00 și 14:00 – 17:00.

Greșeli des întâlnite de care să te ferești:

  1. Rareori renovările de apartamente se desfăsoară conform planului. Pentru a evita blocajele din timp adaugă bugetului inițial un procent de 10-15% pentru cheltuieli neprevăzute.


2. Nu lua decizii singur când vine vorba de alegerea materialelor de construcții, electrice și sanitare. Comunică deschis cu echipa de meseriași și alegeți împreună produse calitative, care să reziste în timp și la uzură.

3. Fă-ți un plan separat atât pentru bucătărie cât și pentru baie. Aceste două încăperi necesită o atenție deosebită deoarece implică o amplasare optimă a echipamentelor și obiectelor, inlusiv multe finisaje. Putem încadra aici și cablările cu conductor, montaj trasee de alimentare și sisteme de sonorizare, precum si aparatele digitale.

Pentru a obține rezultatele dorite, echipa cu care vei lucra este foarte importantă, deoarece va trebui să ții legătura cu ea în permanență. Când vine vorba despre siguranță ta și a familia tale este recomandat să te lași pe mâna celor într-adevăr pricepuți în domeniu. Renovarea unui apartament poate fi un proces complicat, care să îți dea multe bătăi de cap. Însă asta nu se va întâmpla dacă alegi echipa de constructori care să îți fie alături pas cu pas și care să pună aceeași pasiune că și ține în proiectul respectiv.


Și pentru a-ți ușura proiectul, îți stăm la dispoziție cu o echipă formată din specialiști cu experiență în renovări și amenajări de locuințe.

Dorești o ofertă personalizată?

Dă-ne toate detaliile legate de renovare și îți vom oferi cele mai bune variante !

Completează formularul și vom reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp!

Va multumim pentru interesul acordat!

Colaborăm cu magazinele dedeman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.