Cum sa alegi vopseaua lavabila pentru renovarea apartamentul tau – Ghid complet

1
182
vopsea lavabila Design Total

Daca ai decis sa renovezi apartamentul tau cu 2, 3 sau 4 camere, atunci cu siguranta ca ai inceput sa cauti materialele potrivite si piesele de mobilier de care ai nevoie. Dar pana la alegerea pieselor de moblier, vrei sa te asiguri ca folosesti cea mai buna lavabila pentru renovarea apartamentului.

Atunci cand vine vorba de alegerea unei lavabile, cel mai bine este sa te consulti cu echipa sau cu firma de amenajari interioare cu care vei lucra. Echipa Total Design te va sfatui, in functie de bugetul pe care il ai, dar si in functie de cerintele tale (culoare, textura, etc.) sa alegi cea mai buna lavabila.


De ce ai nevoie de o vopsea lavabila buna?

O vopsea lavabila calitativa este rezistenta pe termen lung, este rezistenta la spalare si poate fi stearsa chiar si de 200 de ori inainte sa se uzeze si sa arate neplacut.

Atentie! Oricat de calitativa ar fi vopseaua pe care o alegi, mana unui profesionist va face diferenta! Exista vopsea lavabila care se aplica foarte usor si care are putere de acoperire mare, insa doar un meserias o va aplica impecabil, fara urme si fara sa strice aspectul peretilor.

Cate tipuri de vopsea lavabila exista?

1. In functie de rezistenta ei la apa

Exista vopsea semi-lavabila, lavabila si superlavabila. Cea semi-lavabila nu rezista la multe spalari, cea lavabila este mata si rezistenta la spalari, iar cea superlavabila are un aspect mai lucios si se poate sterge si de 200 de ori.

2. In functie de locul aplicarii

Exista vopsea pentru interior si vopsea pentru exterior. Vopseaua pentru interior are o rezistenta crescuta la umezeala, iar cea pentru exterior este speciala pentru a fi folosita afara.

3. In functie de proprietati

Puteti alege vopsa antimucegai, vopsea antibacteriana, cu protectie impotriva murdariei sau cu putere mare de acoperire. Echipa de amenajari interioare Total Design va poate sfatui care este cea mai buna alegere pe care o puteti face pentru renovarea apartamentului!

4. In functie de particularitati

Exista vopsea cu latex, cu teflon, cu ioni de argint, dar si vopsea cu protectie la ingalbenire, etc. Apeleaza la o echipa profesionista care sa te sfatuiasca sa faci o achizitie inteligenta si de lunga durata!

Cum aleg cea mai buna vopsea?

Pe langa tipurile mentionate mai sus, vopseaua lavabila se alege si in functie de camera pe care o vei vopsi. Baia si bucataria au nevoi speciale deoarece sunt supuse la conditii precum umiditate crescuta sau mucegai. De asemenea, in bucatarie exista zone care sunt expuse patarii, de aceea aceasta camera are nevoie de o vopsea speciala.

Cum calculez cantitatea de vopsea de care am nevoie?

Acesta este un alt aspect important. Atunci cand alegi vopseaua pentru casa ta, este important sa nu cumperi prea multa sau prea putina.

Echipa Total Design te ajuta sa calculezi cantitatea de vopsea lavabila de care ai nevoie.

vopsea lavabila Design Total - Cum sa alegi vopseaua lavabila pentru renovarea apartamentul tau - Ghid complet


Proiect realizat de echipa Total Design: Inainte si Dupa


Cum?

Calculand perimetrul camerei, apoi calculand suprafata peretilor camerei. Perimetrul se va inmulti cu inaltimea peretelui camerei, iar din valoarea obtinuta se va scade suprafata peretilor si a usilor.

Apoi, in functie de vopseaua aleasa si de puterea ei de acoperire se va calcula necesarul de vopsea lavabila.

Bineinteles, este bine sa cumperi si putina vopsea in plus pentru ca depinde foarte mult si de puterea de absorbie pe care o au peretii si tencuiala.

In concluzie, urmareste caracteristicile vopselei, in functie de nevoile pe care le ai pentru fiecare camera din casa ta: poti opta pentru o vopsea rezistenta la pete, cu putere mare de acoperire, rezistenta la mucegai si umezeala sau o vopsea cu protectie antibacteriana.

sursa foto: arhiva Design Total & Pixabay

1 COMENTARIU

  1. Am renovat inainte de nasterea copilului si ceea ce a contat cel mai mult in acel moment a fost mirosul. Am folosit Aeria Gold all-inclusive de care auzisem ca nu este toxica si intr-adevar nu a lasat acel miros de vopsea. Imi place mult si textura matasoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here