Daca ați decis să vă renovați locuința, atunci cu siguranță ați început să căutați materialele potrivite și piesele de mobilier de care aveți nevoie. Până la alegerea pieselor de moblier, vreți să vă asigurați că folosiți cea mai bună lavabilă pentru renovarea locuinței.
Atunci când vine vorba de alegerea unei lavabile, cel mai bine este să vă consultați cu echipa sau cu firma de amenajări interioare cu care veți colabora. Echipa noastra vă va sfatui și vă va oferi soluții pliabile cerințelor și bugetului pe care îl aveți.

De ce aveți nevoie de o vopsea lavabilă bună?

O vopsea lavabilă calitativă este rezistentă pe termen lung, este rezistentă la spălare și poate fi îndepăratată înainte să se uzeze și să arate neplăcut.
Atenție! Oricât de calitativă ar fi vopseaua pe care o alegeți, mâna unui profesionist va face diferența! Există vopsea lavabilă care se aplică foarte ușor și care are putere de acoperire mare, însă doar o echipă de specialiști o va aplică impecabil, fără urme și fără să strice aspectul pereților.

Câte tipuri de vopsea lavabilă există?

 1. În funcție de rezistență ei la apă
  Există vopsea semi-lavabilă, lavabilă și superlavabilă. Cea semi-lavabilă nu rezistă la multe spălări, cea lavabilă este mata și rezistență la spălări, iar cea superlavabilă are un aspect mai lucios și se poate șterge nenumărate ori.
 2. În funcție de locul aplicării
  Există vopsea pentru interior și vopsea pentru exterior. Vopseaua pentru interior are o rezistență crescută la umezeală, iar cea pentru exterior este special concepută pentru a fi folosită în zone exterioare.
 3. În funcție de proprietăți
  Puteți alege vopsa antimucegai, vopsea antibacteriană, cu protecție împotriva murdăriei sau cu putere mare de acoperire. Echipa de amenajări interioare vă poate sfătui în alegerea potrivită pentru renovarea locuinței.
 4. În funcție de particularități
  Există vopsea cu latex, cu teflon, cu ioni de argint, cât și vopsea cu protecție la îngălbenire etc. Apelați la o echipă profesionistă care să vă sfătuiască să faceți o achiziție inteligență și de lungă durată.

Cum alegem cea mai bună vopsea?


Pe lângă tipurile menționate mai sus, vopseaua lavabilă se alege și în funcție de camera pe care o veți vopsi. Baia și bucătăria au nevoi speciale, deoarece sunt supuse la condiții precum umiditate crescută sau mucegai. De asemenea, în bucătărie există zone care sunt expuse pătării, de aceea această camera are nevoie de o vopsea specială.

Cum se calculează cantitatea de vopsea necesară?


Acesta este un alt aspect important. Atunci când alegeți vopseaua pentru casa ta, este important fie achiziționată o cantitate cât mai optimă. În acest sens vă poate veni în ajutor echipa noastra. Calculul necesarului de vopsea trebuie făcut înainte de achiziție, astfel încât cantitatea cumpărată să fie cât mai apropiată de cea necesară.

Proiect realizat de echipa NOASTRA

VEZI PROIECTELE

Cum?


Calculând perimetrul camerei, apoi calculând suprafață pereților camerei. Perimetrul se va înmulți cu înălțimea peretelui camerei, iar din valoarea obținută se va scădea suprafață pereților și a ușilor. Apoi, în funcție de vopseaua aleasă și de puterea ei de acoperire, se va calcula necesarul de vopsea lavabilă.
Bineînțeles, este bine să ne asigurăm o marjă de eroare, întrucât cantitatea de vopsea necesară depinde și de puterea de absorbție pe care o au pereții și tencuiala.
În concluzie, este necesar să urmărim caracteristicile vopselei și nevoile pe care le întâmpină locuința. În acest fel se poate opta pentru o vopsea rezistență la pete, cu putere mare de acoperire, rezistență la mucegai și umezeală sau o vopsea cu protecție antibacteriană

2 COMENTARII

 1. Am renovat inainte de nasterea copilului si ceea ce a contat cel mai mult in acel moment a fost mirosul. Am folosit Aeria Gold all-inclusive de care auzisem ca nu este toxica si intr-adevar nu a lasat acel miros de vopsea. Imi place mult si textura matasoara.

 2. Felicitari pentru alegerea unei echipe de profesionisti specializati in renovarea locuintelor! Consultati aceste recomandari si incepeti proiectul renovarii locuintei cu incredere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.