Șapa reprezintă stratul gros care se formează amestecând nisip, pietriș, apă și ciment. Aceasta se toarnă de regulă pentru suprafața unei construcții, cum ar fi o placă de beton, cu rolul de a o egaliza. Șapa poate fi aderentă sau flotantă, diferența o face modul în care se lucrează cu ea. Dacă șapa aderentă se toarnă direct peste stratul de suport, în cazul celei flotante se folosește un strat izolant.
Turnarea șapei este un aspect important în renovarea unei locuințe, întrucât poate acționa în favoarea betonului, ajutând la crearea unei bariere termice sau fontice.

Vezi unde ne poți găsi!

Șapa semi-umedă este una dintre cele mai clasice forme pe care șapa o poate avea. Aceasta se formează din ciment, nisip, apă și este folosită în uniformizarea pardoselilor. În cele mai multe dintre cazuri, aceasta este aplicată direct pe placa de beton sau pe pardoseli deteriorate.

Există cazuri în care șapa trebuie turnată într-un strat foarte gros, de circa 10-12 cm. În acest caz se recurge la folosirea unui polistiren de 5cm, extrudat. Astfel placa de beton nu este încărcată.
Gama de prețuri diferă de cele mai multe ori în funcție de grosimea șapei sau de suportul pe care urmează a fi turnată.

Este esențial ca înainte de turnarea șapei, suprafața în cauză să fie curățată foarte bine, totodată este recomandat să fie aplicată o amorsă. Amorsa poate fi achiziționată din magazinele mari de profil sau poate fi pregătită în casă, amestecând apă cu ciment. Aceasta va fi turnată apoi pe întreaga suprafață pe care urmează a fi turnată șapa.

Neaplicarea amorsei poate avea efecte negative asupra șapei, putând face ca aceasta să sune sau chiar să crape. De aceea, se recomandă ca în turnarea șapelor să se apeleze la ajutor specializat, la personal calificat.
În momentul în care se alege modul de turnare a șapei trebuie luate în calcul atât aspectele pozitive cât și cele negative.

Specialiștii recomandă turnarea manuală a șapei, întrucât în cazul celei macanizate există posibilitatea ca rezultatele să nu fie cele dorite, mai ales pe termen lung. Pot apărea diverse probleme, cauzele principale fiind neaplicarea amorsei sau necompactarea potrivită a șapei.
Investind timp în renovarea locuinței, vom constata la finalul procesului de renovare că am făcut alegerea potrivită.

Total Design vă stă la dispoziție pentru orice alt timp de informație, atât cu privire la turnarea șapelor, cât și la alte aspecte legate de renovări interioare apartamente.

Urmareste Portofoliul

2 COMENTARII

  1. Buna ziua, doresc sa torn sapa semiumeda grosimea 6 cm aproximativ 130m patrati in Buftea ilfov. Doresc un pret pe metru patrat . Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.