Renovare apartament pas cu pas – Etape

0
594
Construction worker working on a construction site

 

Daca ati accesat acest articol cu siguranta vreti sa aflati in ce consta renovarea unui apartament chiar daca acesta este cu 2 camere , 3 camere sau 4 camere.

Zilele trecute am scris un articol „Care sunt preturile de maopera pentru lucrarile de amenajari interioare in 2019 ” in care am detaliat care vor fi preturile de manopera pentru amenajasi si renovari interioare apartamente in anul 2019. In acest articol ne-am propus sa detaliem toate lucrarile ce tin de renovarea unui apartament cu doua,trei sau patru camere situat in Bucuresti.

Chiar daca pentru anumiti ” asa-zis meseriasi ” care cu siguranta se vor prezenta si ei la dvs pentru vizionarea apartamentului , renovarea unui apartament pare floare la ureche , firma noastra  trateaza  fiecare etape de lucru cu multa atentie ca la sfarsitul lucrarilor  sa iasa totul asa cum ti-ai dorit.

Acum sa revenim la articolul nostru , iata care sunt etapele ce tin de renovarea unui apartament tip STANDARD :

 • decopertarea totala a apartamentului (PERETI/TAVANE)
 • dezafectare : usilor,ferestrelor,obiectelor sanitare si termice ETC
 • debarasearea apartamentului de molozul rezultat din decopertari
 • schimbarea instalatiilor electrice in totalitate
 • schimbarea tabloului electric
 • schimbarea instalatiilor sanitare pentru baii +bucatarie
 • schimbarea instalatiilor termice ( pentru calorifere)
 • refacere glafuri dupa schimbarea ferestrelor
 • montaj coltare aluminiu colturi
 • aplicarea primului strat de glet GROSIER
 • aplicarea gletului de finisaj ( recomandat 2 straturi)
 • montajul ceramicei ( gresie,faianta )
 • slefuire/uniformizarea gletului
 • aplicare amorsa pereti/tavan
 • chituirea rosturilor pentru faianta si gresie
 • montaj usi interioare + cea metalica
 • refacerea glafurilor pentru usi
 • aplicare 2 straturi lavabila
 • montajul aparatelor electrice
 • montajul corpurilor de iluminat
 • montajul obiectelor sanitare

 

Daca v-am enumerat mai sus  90% dintre lucrarile ce tin de renovarea unui apartament , va propun sa le detaliem pe fiecare in parte  .

1.decopertarea totala a apartamentului (PERETI/TAVANE)

Etapa de  demolare ,decopertare, debarasare moloz este una dintre cele mai neplacute etape ce face parte din renovarea  unui apartament.

Decopertarea unui apartament este etapa cand atat pereti cat si tavanele sunt curatate pana la placa de beton dar totodata se vor decoperta si gresia,faianta,mozaic ,tencuieli fisurate etc

2. dezafectare : usilor,ferestrelor,obiectelor sanitare si termice

Pentru ca vorbim de renovarea unui apartament de la zero,  atat usile,ferestrele si obiectele sanitare vor fi schimbare si vor trebui dezafectate si debarasate din apartament.

3.debarasearea apartamentului de molozul rezultat din decopertari

Daca pereti si tavanele au fost curatate/decopertate pana la placa de beton si usile,ferestrele si obiectele sanitare au fost scoase, nu ne ramane decat sa le in duba  firmei si sa le trasportam catre o groapa de gunoi autorizata.

4.schimbarea instalatiilor electrice in totalitate

Schimbarea instalatiilor electrice  este o etapa foarte importanta cand vine vorba de renovarea unui apartament . Firma noastra trateaza cu atentie aceasta etapa si pune la dispozitia clienlor sai personal calificat pentru schimbarea instalatiilor electrice.

5.schimbarea instalatiilor sanitare pentru baii +bucatarie

La fel ca si in cazul inastalatiilor electrice sischimbarea instalatiilor sanitare si termice este un foarte importanta si echipele noastre o trateaza ca atare fara a se abete de la lucru bun facut.

6.refacere glafuri dupa schimbarea ferestrelor

Refacerea glafurilor dupa schimbarea geamurilor vechi cu geamuri termoan este un importanta care ne va permite sa montam coltarele de aluminiu si dea incepe finisarea peretilor.

7.montaj coltare aluminiu colturi

Exact ce va scriam in partea de sus  montarea coltareleor de aluminu este o etapa importanta care itiperminte sa  incepi etapa de gletuire si finisarea peretilor.

8.aplicarea primului strat de glet GROSIER

Dupa montarea coltarelor  recomandat ar fi aplicarea unui strat de amorsa , urmand aplicare gletului grosier recomandat ar fi ct 126.

9.aplicarea gletului de finisaj ( recomandat 2 straturi)

Aplicarea gletului de finisaj are roulul de a indrepta si remedia pereti si din acest motiv recomandarea noastra este sa fieaplicat in doua straturi.

10.montajul ceramicei ( gresie,faianta )

Daca pereti au fost finisati nu ne ramane decat sa ne apucam de montarea de gresie si faianta. De obicei pentru renovarea unui apartament  montajul de efectueaza in bucatarie ,baie/baii, holuri, balcoane ,debarale

11.slefuire/uniformizarea gletului

Slefuirea peretilor si a tavanelor este una din cele mai murdare etape ale renovari . Slefuirea peretilor se poate executa manual sau cu ajutorul unui apartat numit si girafa de slefuit care vine insotit si de un aspirator pentru indepartarea prafului.

12.aplicare amorsa pereti/tavan

Amorsarea peretilor cat si a tavanelor are un rol foarte importanta si trebuie tratat ca atare. Inainte de aplicarea vopselei lavabile trebuie indepartat tot praful .

13.chituirea rosturilor pentru faianta si gresie

Pentru ca am indepartat tot praful rezultat din slefuirea intregului apartament, ne putem apuca de chituirea rosturilor pentru faianta si gresie.

14.montaj usi interioare + cea metalica

In zona usilor nu au fost montate coltare de aluminu pentru ca acesta etapa va fi realizata spre sfarsitul lucrarilor pentru a proteja usile de lovituri etc.

15.refacerea glafurilor pentru usi

Odata cu montarea usilor de interior  ne apucam de rafacerea glafurilor si totodata le vom monta si coltarele de aluminiu .

16.aplicare 2 straturi lavabila

Pentru ca glafurile usilor au fost realizate si finisate  si amorsa a fost aplicata pentru tot apartamentul, ne putem apuca de aplicarea vopselei lavabile. Foarte important in aceasta etapa este ca apartamentul sa fie curat (maturat sau aspirat)

17.montajul aparatelor electrice

Dupa aplicare celor doua straturi de lavabila  urmeaza etapa de montaj aaparatelor electrice si a corpurilor de iluminat pentru tot apartamentul.

18.montajul obiectelor sanitare

Acum nu ne ramane decat  sa echipam baile  , adica sa neocupam de montajul obiectelor sanitare  si termice .

Asadar toate lucrarile enumerate mai sus , fac parte din renovarea unui apartament  tip STANDARD . Firma  noastra ofera servicii si pentru renovarea unui apartament premium.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here