Renovare apartament pas cu pas – Etape principale
Sunteți în etapa de renovare a locuinței? În prezentul articol, Total Design dezvoltă etapele necesare lucrărilor de renovare, pas cu pas. Deoarece ne dorim să fiți informați, vă punem la dispoziție un articol despre detalierea lucrărilor ce țin de renovarea locuințelor. Fiecare etapă din renovarea unei locuințe trebuie tratată cu atenție. Pentru a vă putea bucura de rezultate pozitive, care să vă încânte în timp, este necesar să acordați atenție tuturor aspectelor, până la cele mai mici detalii.
Vă prezentăm în cele ce urmează etapele necesare de parcurs în renovarea unui apartament de tip standard.
- Debarasare bunuri aflate în apartament(mobilă veche, bunuri vechi)
- Dezafectat uși interioare + tocuri
- Dezafectat ușa metalică intrare
- Dezafectat obiecte sanitare (cadă, wc, chiuvetă, oglindă)
- Demolat panou frontal cadă
- Demolat nișă coloane principale baie/bucătărie ( dacă este cazul)
- Demolări pereți debarale ( dacă este cazul )
- Dezafectat parchet laminat sau ninoleum din dormitoare și living
- Decopertat faianță din bucătărie și baie
- Decopertat gresie + plinte bucătărie, baie, holuri, balcon
- Decopertat pereți și tavane până la placă de beton
- Dezafectat instalație sanitară băii/baie și bucătărie
- Dezafectat instalație electrice + tablou electric
- Dezafectat instalație sanitară + scurgeri baie
- Dezafectat instalație sanitară + scurgeri bucătărie
- Dezafectat instalație termică (calorifere)
- Debitare șanțuri pentru instalatiiile electrice, sanitare, termice
- Reconfigurare instalații sanitare pe cupru sau PPR/ baie + bucătărie
- Montaj rigolă scurgere pentru cadita tip walk în
- Reconfigurare instalații electrice + tablou electric
- Reconfigurare instalații termice + montaj calorifere
- Astupat șanțuri în urmă debitarilor pentru instalații
- Realizare măști, nișe din rigips ( dacă este cazul)
- Aplicare amorsă pereți și tavane / înainte de aplicarea gletului grosier
- Montaj colțare aluminiu pentru toate muchiile existente
- Realizare cădiță tip walk în
- Aplicare hidroizolație + bandă etanșare cădiță walk în
- Montaj faianță și gresie + chituire baie/băii
- Montaj faianță și gresie + plintă bucătărie
- Montaj gresie + plintă hol/holuri + debarale
- Montaj gresie + plintă balcon/balcoane
- Montaj uși interioare + accesorii + refacere glafuri
- Aplicare glet tip grosier
- Aplicare glet tip finisaj
- Șlefuire/uniformizare glet
- Aplicare amorsă pereți și tavane înainte de aplicare lavabilei
- Aplicare 2 straturi vopsea lavabilă / ALB
- Montaj panou sticlă securizată cadita walk în
- Montaj consola dus / cadita walk în
- Montaj mobilier + chiuvetă + baterie + scurgeri
- Montaj vas toaletă + bazin + racord alimentare + racord scurgere
- Montaj mobilier + oglinta
- Montaj accesorii baie / uscător prosoape, suport hârtie igienică, suport produse
- Aplicare sapă tip autonivelanta
- Montaj corpuri de iluminat în tot apartamentul ( aplice, lustre)
- Montaj aparate electrice în tot apartamentul ( prize, întrerupătoare )
- Montaj parchet laminat + plintă + accesorii
- Servicii de achiziționare materiale grosiere
- Servicii debarasare moloz rezultat din renovare
- Curățenie finală după terminarea lucrărilor de renovare
Am prezentat mai sus o enumerare a lucrărilor necesare în renovarea unui apartament. În cele ce urmează le vom detalia, pentru o mai bună înțelegere.
1. Decopertarea totală a locuinței Etapa de demolare, decopertare, debarasare moloz este una dintre cele mai neplăcute etape ce face parte din renovarea unei locuințe. Aici pereții și tavanele sunt curățate până la placă de beton și totodată vor fi decopertete gresia, faianța, mozaicul, tencuielile fisurate etc.
2. Dezafectarea ușilor, ferestrelor, obiectelor sanitare și termice Deoarece este vorba despre renovarea unui apartament de la zero, atât ușile, ferestrele cât și obiectele sanitare vor fi schimbate, fiind necesară dezafectarea și debarasarea din locuință.
3. Debarasearea apartamentului de molozul rezultat din decopertări Dacă pereții și tavanele au fost curățate/decopertate până la placa de beton, iar ușile, ferestrele și obiectele sanitare au fost scoase, nu ne rămâne decât să le trasportăm către o groapă de gunoi autorizată.
4. Schimbarea instalațiilor electrice și sanitare Schimbarea instalațiilor este o etapă foarte importantă în renovarea unui apartament. Firma noastră tratează cu atenție această etapă și pune la dispoziția clienților săi personal calificat pentru îndeplinirea acesteia.
5. Refacere glafuri după schimbarea ferestrelor Refacerea glafurilor după schimbarea geamurilor este una importantă, care ne va permite să montăm ulterior colțarele de aluminiu, pentru a putea începe finisarea pereților.
6. Montaj colțare aluminiu colțuri Montarea colțarelor de aluminiu permite începerea gletuirii și finisarea pereților.
7. Aplicarea primului strat de glet grosier După montarea colțarelor, recomandată este aplicarea unui strat de amorsă, urmând apoi aplicarea gletului grosier. Recomandat aici este ct 126.
8. Aplicarea gletului de finisaj (recomandat 2 straturi) Aplicarea gletului de finisaj are rolul de a îndrepta și remedia pereții, din acest motiv recomandată fiind aplicarea în două straturi.
9. Montajul ceramicei (gresie, faianță) De obicei, pentru renovarea unui apartament, montajul se efectuează în bucătărie, baie, holuri, balcoane, debarale.
10. Șlefuirea/uniformizarea gletului Șlefuirea pereților și a tavanelor este una din cele mai complexe etape ale renovării, întrucât implică muncă ce lasă praf. Șlefuirea pereților se poate executa manual sau cu ajutorul unui aparat numit „girafă de șlefuit”. Acest aparat vine însoțit de un aspirator, special pentru îndepărtarea prafului rezultat.
11. Aplicare amorsă pereți/tavan Amorsarea pereților și a tavanelor are un rol foarte important și trebuie de asemenea tratat ca atare. Înainte de aplicarea vopselei lavabile, trebuie îndepărtat tot praful rezultat.
12. Chituirea rosturilor pentru faianță și gresie Chituirea poate fi realizată doar după ce a fost îndepărtat praful în totalitate. 13. Montaj uși Pentru a evita situațiile neplăcute și pentru a proteja ușile de lovituri, se recomandă ca această etapă să fie realizată spre finalul lucrărilor.
14. Refacerea glafurilor pentru uși Odată cu montarea ușilor de interior, sunt refăcute glafurilor și totodată vot fi montate și colțarele de aluminiu.
15. Aplicare 2 straturi lavabilă Această etapă se realizează doar după ce glafurile ușilor au fost finisate, iar amorsa a fost aplicată. Este important și în acest caz ca apartamentul să fie curat, lipsit de praf.
16. Montajul aparatelor electrice și a obiectelor sanitare După aplicare celor două straturi de lavabilă, urmează etapa de montaj a aparatelor electrice și a corpurilor de iluminat pentru tot apartamentul. De asemenea, pot fi montate acum și obiectele sanitare și cele termice.
Lucrările prezentate mai sus fac parte din renovarea unui apartament de tip standard. Pe lângă acestea, Total Design oferă servicii de renovări și amenajări la cheie, la cele mai bune prețuri. Puteți urmări o parte din lucrările efectuate la secțiunea Portofoliu. Pentru a stabili termenii unei colaborări și pentru a obține informații suplimentare, accesați pagina de Contact.
Dorești o ofertă personalizată?
Dă-ne toate detaliile legate de renovare și îți vom oferi cele mai bune variante ! Completează formularul și vom reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp! Va multumim pentru interesul acordat!
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.