Etapele necesare pentru renovarea unei bai dintr-un apartament vechi

0
131
Renovare,amenajare baie de apartament,Renovam apartamente 2,3,4 camere
Renovare,amenajare baie de apartament,Renovam apartamente 2,3,4 camere

 

Am publicat deja pe site renovarea completa pentru apartamentul cu patru camere situat în Calea Victoriei în care am detaliat pas cu pas,  în ce  consta renovarea acestuia.
În acest articol ne-am propus să vă detaliem care au fost etapele necesare pentru amenajarea băii mari din apartament.
Aşa cum am realizat articolul din renovarea completa a apartamentului cu 4 camere şi în acest articol vom merge pe o structură a lucrărilor efectuate pentru amenajarea la cheie a băii mari.

Iată care este structura pentru renovarea băii completa:

Debarasarea obiectelor sanitare (cadă, chiuvetă, wc, corpuri iluminat);
Decopertarea băii până la placa de beton (faianţă, gresie, zugrăveală veche);
Refacerea instalaţiilor electrice + montaj ventilator baie;
Schimbarea instalaţiilor sanitare;
Montaj sifon pardoseală;
Montaj gresie şi faianţă;
Montaj baghetă decorativă;
Montaj obiecte sanitare;
Montaj accesorii baie;
Montaj corpuri iluminat.

Randări – Proiectare faianţă şi gresie Dedeman

Dacă nu ai idee cum v-a arăta baia ta său ce gresie şi faianţă să alegi pentru a fi pe gustul tău, atunci sfatul nostru este să mergi în magazinele Dedeman în zona de faianţă şi gresie şi acolo vei găsi designerii Dedeman care te vor ajuta să-ţi amenajezi baia aşa cum îţi doreşti prin serviciul de proiectare băi

.
Debarasarea obiectelor sanitare din baie

După ce  faianţă şi gresia a fost aleasa pentru baia mare a apartamentului ne-am apucat să eliberăm baia pentru a începe amenajarea acesteia.
Exact cum am specificat şi în articolul pentru renovarea completă a apartamentului, toate deşeurile vor fi transportate la o groapă de gunoi autorizată.

Decopertarea băii de faianţă si  gresie

Odată ce baia a fost golită de obiectele sanitare ne-am apucat de decopertarea faianţei şi gresiei vechi. După finalizarea decopertărilor , tot molozul a fost depozitat în saci de rafie urmând să-i debarasăm la groapa de gunoi .

Refacerea instalaţiilor sanitare

Instalaţiile sanitare pentru baie au fost refăcute integral, adică au fost schimbate ţevile vechi cu unele noi de PPR. Instalaţiile sanitare pentru o baie sunt foarte importante şi sfatul nostru este să apelaţi la profesionişti pentru a realiza această etapă.

Schimbarea sifonului de pardoseală

Fiind un bloc vechi, odată cu schimbarea instalaţiilor sanitare pentru baie, a fost schimbat şi sifonul de pardoseală care era foarte vechi.

Montajul de gresie şi faianţă pentru baie

După ce instalaţiile sanitare au fost schimbate şi pereţii au fost îndreptaţi, am trecut la montarea gresiei şi faianţei pentru această baie.
După cum puteţi observa proprietarii acestui apartament  au optat pentru o faianţă şi gresie  simplă şi de efect.

Montajul de baghetă decorativă pentru baie

Acum că faianţa şi gresia au fost inlocuite  şi tavanul din baie a fost finisat, ne-am decis ca să aducem un plus de eleganţă prin montarea baghetelor decorative.

Montajul obiectelor sanitare + mobilier baie

La fel ca şi în cazul gresiei şi faianţei, obiectele sanitare din baie sunt unele simple dar de efect. Toate obiectele sanitare şi mobilierul din baie au fost achiziţionate din magazinele Dedeman. De ce Dedeman? Pentru că sunt cele mai accesibile magazine şi sunt foarte bine aprovizionaţe cu tot ce înseamnă materiale de construcţii şi obiecte de detaliu pentru renovarea unui apartament sau o casă.

Montaj accesorii baie

Pentru că vorbim de amenajarea unei băi , am ajuns şi la montajul accesoriilor de baie cum ar fi: suport hârtie igienică, suport prosop, suport pentru periuţa şi pasta de dinţi .

Montaj corpuri iluminat în baie

Pentru iluminatul din baie să optat pentru montare unor spoturi aplicate pe  tavanul din rigips .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here