Legea 177/2015 spune ca existenta unui diriginte de santier la executarea unei lucrari este obligatorie, fie ca vorbim de constructii civile sau industriale. Persoana care executa lucrarea este obligata sa angajeze un diriginte de santier.

Ce este dirigintele de santier?

Dirigintele de santier este o persoana fizica autorizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii. Ea supravegheaza lucrarea si modul in care se desfasoara un proiect in constructie si se asigura ca te reprezinta pe tine in fata furnizorilor de materiale, dar si in fata arhitectilor si constructorilor.

Un diriginte de santier verifica mereu care este stadiul lucrarii, dar el este responsabil si pentru a verifica calitatea proiectului de constructie. De cele mai multe ori, dirigintele de santier garanteaza pentru calitatea lucrarii, fiind obligat sa faca acest lucru si sa se asigure ca totul merge ca pe roate.

Atributiile unui diriginte de santier Bucuresti

Indiferent de cat de mare sau cat de mica este lucrarea, atributiile unui diriginte de santier sunt la fel de importante. El trebuie sa respecte normele de rezistenta si stabilitate pentru ca lucrarea sa fie sigura.

De asemenea, dirigintele de santier se asigura ca lucrarea se realizeaza in conformitate cu legea, sa aiba izolatie termica si hidrofuga, sa protejeze mediul si sanatatea oamenilor si sa aiba siguranta si protectie impotriva incendiilor.

Dirigintele de santier are atributii atat in faza de pregatire a lucrarilor, cat si in faza de executare si in faza de receptie.

El trebuie sa se asigure ca actele si documentele sunt in conformitate cu legea actuala, sa supravegheze toata realizarea lucrarii si sa predea investitorului actele de receptie, cartea tehnica si toate documentele tehnice si economice.

De ce sa alegi un diriginte de santier

Pe langa obligatia pe care o ai sa angajezi un astfel de diriginte de santier care sa se asigure ca lucrarea este realizata in conformitate cu legea si cu normele sigurantei, el te ajuta si iti face munca mult mai usoara.

Un diriginte de santier participa la pregatirea licitatiilor pentru a realiza proiectul, studiaza proiectul, caietele de sarcini si verifica daca toate piesele scrise si desemnate in proiect sunt corelate.

De asemenea, in faza de executare a proiectului, dirigintele de santier verifica calitatea materialelor folosite, ceea ce conteaza foarte mult pentru lucrare si garanteaza rezistenta pe termen lung si foarte lung a acesteia. El este obligat sa interzica utilizarea lucratorilor neautorizati, dar si a materialelor necorespunzatoare pentru proiectul in cauza. De aceea, atunci cand alegi un diriginte de santier, alegi sa lucrezi in conformitate cu legea si esti sigur 100% ca lucrarea efectuata este in concordanta cu legea si cu normele sigurantei.


Pentru ca dirigintele de santier se ocupa in permanenta cu verificarea lucrarii si a fazelor determinante ale constructiei, tu nu va trebui sa pierzi nici timp, nici bani pentru a te asigura ca lucrarea merge bine.

Un diriginte de santier se asigura ca proiectul tau este dus la bun final in siguranta! Echipa Design Total iti recomanda cel mai bun Diriginte de Santier cu care a colaborat la proiectul ÔÇťCasa din GiulestiÔÇŁ, pentru ca tu sa finalizezi cu succes proiectul tau!

Unde il puteti gasi pe dl Dan Virlan

Inginer Dan Virlan
Adresa: Sos. Oltenitei Nr. 134 ÔÇô 136, Sector 4, Bucuresti
Mobil: 0723.268.864
Email: dan.virlan@dirigintesantier.ro
Web: www.dirigintesantier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here