Cum sa eviti cele mai intalnite greseli atunci cand renovezi un apartament

Daca te-ai hotarat sa renovezi apartamentul tau cu 2, 3 sau 4 camere si vrei sa te documentezi inainte pentru a nu practica greselile pe care le fac multi oameni, ai venit in locul potrivit.

Fie ca alegi o firma constructii si renovari sau ca vrei sa zugravesti singur, sfaturile din acest articol te ajuta pentru a nu face greselile pe care majoritatea oamenilor le fac atunci cand renoveaza.

Care sunt cele mai intalnite greseli si cum le eviti cand renovezi un apartament

1. Lucrarile incep iarna

Deoarece majoritatea firmelor de constructii au preturi ceva mai mici iarna, oamenii sunt tentati sa inceapa lucrarile iarna pentru a economisi bani.

Aceasta este una dintre cele mai intalnite greseli deoarce iarna peretii sunt inca reci, iar umezeala inca exista atat in balcon, cat si in restul casei, mai ales pe peretii exteriori.

Cel mai intelept sfat pe care vi-l putem da este sa asteptati ca primavara sa se instaleze complet pentru ca peretii sa fie uscati foarte bine.

Daca renovezi iarna, parchetul pe care abia l-ai montat se poate umfla in conditii de umezeala. De asemenea, un alt dezavantaj al zugravitului iarna este faptul ca trebuie sa tii ferestrele deschise chiar si o zi si o noapte pentru ca totul sa se usuce complet. Vei economisi o mica parte din bani, insa vei pierde mult mai mult timp.

2. Nu alegi o echipa de meseriasi calificata

Tot cu gandul la economisirea banilor, majoritatea sunt tentati sa aleaga o echipa de meseriasi care nu este calificata si pe care nu ai vazut-o nici cum lucreaza.

Echipa de meseriasi este cea mai importanta alegere pe care o faci atunci cand zugravesti. Daca alegi o echipa de meseriasi al carei portofoliu cu proiecte deja l-ai vazut si ti-a si placut, atunci poti avea 100% incredere ca acestia sunt oamenii care iti vor transforma apartamentul in casa visurilor tale!

3. Nu iti anunti vecinii

Cu totii stim ca renovarea unui apartament implica uneori galagie, dar si putina mizerie in scara blocului pret de cateva zile.

Nu ai nevoie de acordul intregului bloc, insa asigura-te ca ti-ai anuntat vecinii din stanga, dreapta, vecinii de sus, dar si de jos, daca exista, pentru ca acestia sa nu se intrebe ce sunt cu zgomotele de bormasina.

Chiar daca vei respecta atat programul de liniste, cat si zilele libere, cel mai bine este sa ai o discutie cu vecinii.

4. Nu te informezi in legatura cu autorizatiile

Daca planuiesti sa aduci modificari in casa, precum demolarea unui perete, atunci informeaza-te in legatura cu autorizatiile de care vei avea nevoie.

Daca vrei sa demolezi un perete, vei avea nevoie de un Certificat de Urbanism pe care il poti obtine dupa ce depui o cerere la Serviciul de Urbanism al Primariei.

De asemenea, vei avea nevoie si de acordul asociatiei de proprietari din blocul in care locuiesti.

5. Nu te informezi in legatura cu bugetul

Inainte de a te apuca de renovari, calculeaza bugetul aproximativ pentru a nu avea surprize.

Poti cere o oferta aproximativa de pret folosit ACEST FORMULAR de contact, iar echipa Total Design te va ajuta cu informatiile de care ai nevoie.

Serviciile de care ai nevoie, in mare, pentru a renova un apartament sunt:

  • inlocuirea instalatiei electrice
  • inlocuirea instalatiei sanitare
  • alegerea materialelor de constructii
  • montarea gresiei si faiantei
  • montarea parchetului
  • zugravirea
  • aplicarea tapetului 
  • montarea termopanelor
  • montarea usilor noi

Total Design iti ofera si o lista de preturi cu caracter informativ, pentru ca tu sa iti poti face o idee generala despre costurile renovarii din anul 2024.

Daca doresti sa renovezi apartamentul sau garsoniera in care locuiesti, noi te putem ajuta cu o oferta pe care o puteti solicita ONLINE, 24/7. 

TOTAL DESIGN

Programează o vizită

colaboram cu magazinele dedeman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.