Fie ca ai decis sa iti construiesti o casa noua, sa renovezi de la zero casa in care stai deja sau sa optezi pentru un alt sistem de incalzire, in acest articol iti oferim detaliile necesare pentru ca tu sa alegi cea mai buna optiune pentru tine.

Nevoile fiecaruia dintre noi sunt diferite. De aceea, un sistem de incalzire bun va fi eficient pentru nevoile pe care casa si familia ta le are.

Sistemele de incalzire difera in functie de pret, in functie de costurile de montare, dar si in functie de intretinerea de care au nevoie in timp si de eficienta lor.

Tipuri de sisteme de incalzire

Sisteme de incalzire clasice: Aceste sisteme de incalzire clasice sunt acelea care functioenaza pe baza de combustibil solid. Ne referim aici la cele care functioneaza pe baza de lemn, carbune sau peleti.

De asemenea, tot aici intra si sitemele de incalzire care functioneaza pe baza de motorina sau gaz.

Sisteme de incalzire moderne: Sistemele de incalzire moderne functioneaza mai simplu, pe baza de energie electrica sau pe baza de energie solara, cu apa geotermala, pe baza de aer cald sau abur.

De ce trebuie sa tii cont inainte de a alege un sistem de incalzire?

Inainte de a alege un sistem de incalzire, calculeaza necesarul de caldura de care ai nevoie in functie de spatiu, de temperatura de confort, dar si de timp.

De asemenea, nu uita sa tii cont de costurile de achizitie, instalare si intretinere ale sistemului de incalzire.

Un alt factor important este costul combustibilului si randamentul lui energetic.

Inainte de a opta pentru un sistem de incalzire cu lemne, de exemplu, asigura-te ca faci calculul aproximativ de cati metri de lemne ai avea nevoie pentru a incalzi casa pe timp de iarna si daca iti permiti acest lucru in functie de: transportul lemnelor, zona in care stai si spatiul disponibil pentru a depozita lemnele.

Recomandarea echipei Total Design

Total Design iti recomanda un sistem de incalzire centralizata prin CET-uri. Acestea sunt centrale termoelectrice care produc atat energie termica, cat si electrica. Este varianta ideala pentru tine si familia ta, mai ales daca stai intr-o zona cu densitate mare de locuinte.

Daca nu te poti racorda la CET (exista localitati micute din Romania in care regiile CET au fost desfiintate), atunci iti recomandam sa optezi pentru un sistem de incalzire cu gaze.

Efortul de a incalzi casa este mult mai mic decat daca alegi un sistem de incalzire cu lemne, aceste centrale sunt mai comode si incalzirea locuintei tale se face mult mai rapid.

Cea mai buna alegere daca locuiesti la bloc

Daca locuiesti la bloc, un sistem de incalzire electric, prin pardoseala sau prin pereti poate fi alegerea ideala pentru tine. Acestea sunt estetice, nu ocupa spatiu si sunt din ce in ce mai populare odata cu trecerea timpului.

Daca vrei sa optezi pentru o astfel de incalzire prin pardoseala sau prin perete, tine cont de faptul ca locuinta ta trebuie neaparat sa fie izolata termic.

Echipa Total Design te poate ajuta cu acest lucru. Daca vrei sa ne contactezi pentru a iti oferi mai multe detalii, o poti face la numarul de telefon: 0765.924.930 sau la adresa de e-mail: contact@design-total.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here